3-Jarige Opleiding

Samskara 3-Jarige Opleiding

Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatie Therapie

Samskara heeft als intentie dit prachtige vak door te geven aan therapeuten voor de toekomst. Wij gaan uit van een holistische en zielsgerichte benadering waarbij de zorg voor het Spirituele, Mentale, Emotionele, Lichamelijke en Sociale (SMELS) welzijn hoog in het vaandel staat. Per studiejaar zijn er veertien tot zestien lesdagen. De opleiding wordt twee keer per maand op Zaterdag gehouden in Loenen nabij Apeldoorn. Studenten worden gestimuleerd om hun kerntalenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tijdens de opleiding zullen jouw  interesses belicht worden om een persoonlijke invulling aan dit mooie vak te geven.

Je leert een bijzonder vak. Het is niet alleen therapie en teruggaan naar een vorig leven, maar bij Samskara staat ook de evolutie van de ziel centraal. In de ziel begint alles. Daarom noemen we het Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatie Therapie, kortweg ZRRT genoemd. Je kunt een nuchtere en praktische aanpak verwachten, maar we nemen opkomende paranormale, parapsychologische of spirituele ervaringen zeer serieus. Het maakt de therapie niet alleen boeiender maar vooral effectiever, efficiënter en completer. Het helend vermogen gaat daardoor niet alleen sneller maar ook dieper. Het laat blijvende resultaat zien en maakt het therapeutisch proces voor de cliënt maar ook voor de therapeut helder inzichtelijk. Maar, hoe verrassend de spirituele of paranormale facetten van een sessie ook mogen zijn, elke sessie begint bij de dagelijkse realiteit, de cliënt wordt op SMELS-niveau geheeld, en elke sessie eindigt weer in de dagelijkse realiteit.

Theorie is de basis maar juist dit vak leer je door aangereikte vaardigheden steeds weer te oefenen. Dat is de reden waarom de lescontacturen zo belangrijk zijn. Zo ontstaat er interactie tussen docent en studenten, maar ook tussen studenten onderling, en dat is energievoller dan zelfstudie. Bij Samskara staat dus het praktijkgedeelte centraal. Tijdens de lessen komt eerst de theorie aan bod, daarna volgt een demonstratie en praktische oefeningen door de studenten.

 

Bij Samskara wordt geen hypnose toegepast. Hypnose is niet nodig. Wij gebruiken een lichte trance die vanzelf ontstaat. In onze methode gaan we uit van het probleem en elk probleem heeft het antwoord al in zich. De hulpvraag waar de cliënt mee komt is de ingang voor de sessie. Er is geen diagnose en geen DSM* nodig om te bepalen welke therapievorm geschikt zou zijn voor welk probleem. Wij kijken naar wat er is en laten de cliënt focussen op het trauma, probleem of werkthema. Uit zichzelf ontstaat er dan een trance waardoor het onderbewuste wakker wordt. Er komen beelden en ervaringen naar boven die relevant zijn voor hetgeen waarmee gewerkt gaat worden. Tijdens een sessie wordt de cliënt begeleid naar de oorsprong en herbeleving van de allereerste keer van het probleem. Dit is nodig om het probleem inzichtelijk te maken, maar vooral om het te genezen op sociaal, mentaal, emotioneel, lichamelijk en op zielsniveau. Pas dan kan het ook losgelaten worden. Bij Samskara word je opgeleid tot deskundig en zelfstandig therapeut. Je leert hoe je bij cliënten hun intuïtie kunt aanspreken en hoe je systematisch zielsindrukken en beelden kunt oproepen om een sessie duidelijk te begeleiden. Met de geleerde technieken zal na een sessie niet alleen het mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele bewustzijn zijn toegenomen, maar ook het sociale aspect zal veel gemakkelijker gaan verlopen. Er is een algeheel welbevinden en een toegenomen vitaliteit.

*DSM-5 Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition

Het zielsgerichte
Zielswerk wordt helaas nog steeds als zweverig gezien en wordt nog niet door iedereen serieus genomen. Ja, de inhoud van een sessie is soms bijzonder of buitenissig te noemen, maar er is echt niets zweverigs aan. Rituelen, bezweringen en hypnose wordt nooit gebruikt. Wel maken we gebruik van gewone gesprekstechnieken, gewone methoden, gewoon energiewerk, gewone visualisaties, gewone trance en gewone lichamelijke verankeringen**. Als cliënt ben je altijd bewust aanwezig en doe je alles zelf. De therapeut werkt met gezond verstand en vaak op intuïtie en is zich bewust van wat zij of hij doet. Tijdens de opleiding kom je merkwaardige zaken tegen zoals andere incarnaties, ervaringen zonder lichaam, niet-eigen-energieën en andere verrassingen. Doch, het is niet de bedoeling op zoek te gaan naar dit soort kwesties. Als therapeut zoek je als eerste naar de oorsprong van een probleem en hoe het komt dat iemand daar nu nog mee worstelt. Je hebt geen lange intake nodig om te weten wat je moet doen. De ziel, of regulier gezegd, het onderbewuste van de cliënt geeft zelf aan hoe je samen met de cliënt tot de oplossing kunt komen. Daar is het namelijk opgeslagen omdat het daar-en-toen nog niet verwerkt kon worden. Dit is een therapievorm die effectief, efficiënt, intuïtief en afdoende werkt.                ** De healing vastzetten in het lichaam.

De ZRRT kent een zeer breed werkgebied;

 • Huidige leven, innerlijke kinderen.
 • Actuele problematiek of andere
 • Werkthema’s.
 • Trauma’s in leven van nu.
 • Jeugd en verleden van geboorte tot nu.
 • Conceptiefase en prenatale fase.
 • Direct voorgaande leven.
 • Prepersoonlijke en transpersoonlijke.
 • Vorige levens, sterven en het tussenbestaan.
 • Reïncarnatie en huidige problematiek.
 • Onafgemaakte kwesties en oud verdriet.
 • Voorouderlijnen en familie thema’s.
 • Zielsgesprekken in de spirituele werelden.
 • De bezielde mens, ziel, geest en bewustzijn.
 • Dood, verdriet, troost bij vertrek naar de zielenwereld.
 • Verlaten en afgezonderde zielen.
 • Ontheemde, vijandige en hybride zielen.
 • Bijzondere zielen, zielsverwanten en tweelingzielen.
 • Levensvoorbereiding.

 

Effectieve Therapievorm

Binnen de ZRRT-therapie zijn er veel verschillende methoden en technieken. Je wordt opgeleid tot een therapeut die straks inzetbaar is bij een groot scala aan problemen en in verschillende werkgebieden. Van begeleiding bij zwangerschap tot geboorte, bij levensvragen, opvoedproblematiek, traumaverwerking of andere problemen tot stervensbegeleiding toe. Jij kunt dat.

 

Voor wie is de opleiding bedoelt?

Voor iedereen die spiritueel gericht is en zowel op verstandelijk als intuïtief niveau wil werken. Als je mensen wil helpen om hun problemen zelf op te lossen. Als je iemand bent die graag direct resultaat ziet. Ook werkers in de reguliere, geestelijke en/of complementaire gezondheidszorg zijn van harte welkom om hun actieradius met nieuwe en verrassend makkelijke technieken uit te breiden en te verweven in bestaande behandelmethoden.

Toelatingseisen

Samskara gaat voornamelijk uit van eigen interesse voor het vak en laat mensen toe tot de opleiding die een open dag hebben bijgewoond of al eerder een sessie hebben ondergaan, en na het verplichte intakegesprek. Van elke student wordt óf een HBO, HAVO, VWO OF MBO-diploma gevraagd. Maar het belangrijkste is een ruime levenservaring, in- en aanvoelend vermogen en emotionele stabiliteit, met daarnaast een ruime geest. Samskara vraagt een professionele houding waarbij verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid het belangrijkst is.

 

Het doel van de opleiding

Is om studenten op te leiden tot volwaardige en deskundige therapeuten die zelfstandig kunnen werken. Therapeuten die de oorzaak van een probleem of trauma kunnen opsporen en dat kunnen helen. Die bewust of onbewust weggestopte ervaringen, gevoelens en talenten weten te vinden, te helen en te integreren in het huidige bestaan. Die de cliënt liefdevol en deskundig weet te begeleiden naar inzicht en ontlading van het probleem. Therapeuten die kunnen werken met veel uiteenlopende ervaringen, ook als die uit andere bestaansvormen komen of voorgeboortelijk van aard zijn. Tijdens de opleiding wordt je geleerd empathisch te zijn maar ook hoe je met gezond verstand een regressie kunt begeleiden. Er is veel persoonlijke begeleiding, zowel in de mentor- en reflectie gesprekken als tijdens de lessen. Elke student kan een beroep doen op mijn begeleiding.

Algemene inhoud

1ste jaar:

Tijdens het 1ste jaar is de aandacht gericht op het huidige leven, het zien en verwerken van eigen problematiek en trauma’s die mogelijk zijn opgelopen tijdens de conceptie, zwangerschap, geboorte, kinderjaren en verdere leven.

 2de jaar:

In het 2de jaar is er een belangrijke verdieping van het geleerde. Reïncarnatie en kennis van de ziel en haar ontwikkelingsfasen. We gaan werken met ieders zielsgeschiedenis en huidige levensthema’s. De rode draden in je leven. Het uitwerken en transformatie staat dan centraal.

3de jaar:

Dit jaar staat in het teken van het verbreden van eerder opgedane kennis en nieuwe aanvullende technieken. Elke student gaat zich verdiepen in een specifiek thema of bepaalde problematiek die zelf gekozen wordt, gaat dat vervolgens onderzoeken op het theoretische en praktische gedeelte en schrijft daarover een eindscriptie.

 

Samskara leidt op tot het diploma Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatietherapeut. Met het diploma van deze driejarige opleiding kun je lid worden van de VIT; Vereniging Integrale Therapie. Bij deze beroepsvereniging wordt juist ook de spirituele kanten van het leven erkend.

 

Een inspirerende opleiding met een hoge transformatie waarde.

De opleiding vindt plaats in Conferentiecentrum Bosoord.

Hoofdweg 109  7371  GE  Loenen gld. nabij Apeldoorn tel: 055-5050908

De locatie is prima te bereiken en er is gratis parkeergelegenheid.

Ook met het openbaar vervoer zijn we goed te bereiken.

Samskara houdt zich aan de actuele corona regels.

workshop horoscoop zien 1

Inschrijfformulier