Praktische informatie opleiding

Zielsgerichte regressie- en reïncarnatie therapie opleiding

De zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie opleiding is een 3-jarige opleiding waarin je wordt opgeleid tot volwaardig therapeut die cliënten kan helpen bij trauma’s, familieproblematiek, innerlijk kind werk en vele andere thema’s, al dan niet ontstaan in een vorig leven.

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een therapeut (in wording) en wil jij anderen helpen om persoonlijk en spiritueel te groeien? Met deze vernieuwde therapievorm werk je met jouw cliënt aan de krassen op de ziel die in een vorig leven of huidige leven zijn opgelopen en nog steeds doorwerken in de realiteit van hier-en-nu.

Deze opleiding is zowel geschikt voor therapeuten die werkzaam zijn in de reguliere of holistische gezondheidszorg. Maar ook voor iedereen die (nog) geen therapeut is, maar wel spiritueel gericht is en mensen wil helpen om problemen op te lossen en spiritueel te groeien.

Vraag de studiegids aan door te mailen naar [email protected] 

Toelatingseisen

Je hoeft niet perse al therapeut te zijn om deze opleiding te volgen. Het belangrijkste is dat je interesse hebt voor het vak. Wel hanteren we de volgende toelatingseisen.

  • Je hebt een open dag van de opleiding bijgewoond
  • Je hebt een intakegesprek gehad
  • Je hebt zelf een regressiesessie ondergaan (dit komt aan bod tijdens de intake)

Maar het belangrijkste is een ruime levenservaring, in- en aanvoelend vermogen en emotionele stabiliteit, met daarnaast een ruime geest. We vragen een professionele houding waarbij verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid het belangrijkst is.

Zit je zelf nog een therapeutisch traject? Dan zal tijdens de intake besproken worden of je al kunt beginnen of dat je nog beter een jaartje kunt wachten met de opleiding. 

Studielast, locatie, startdata en kosten

De opleiding duurt 3 jaar en is goed te combineren naast een baan. Per jaar zijn er 10 fysieke lesdagen, 2-3 supervisie dagen en 6 leertherapie dagen. De lessen zijn voor het 1ste jaar op zaterdagen van 10:00 – 16:00 uur. Locatie: De Wiekelaar 15, 7371 AN Loenen gld. nabij Apeldoorn. 

Daarnaast wordt er verwacht dat je ongeveer 8-10 uur per week besteed aan zelfstudie. 

De eerstvolgende startdatum voor het 1ste jaar is op zaterdag 14 September 2024. Elk jaar start er weer een nieuwe groep studenten. Groepsgrootte tot 8-10 studenten.

De studiekosten bedragen € 2.475,- per jaar, exclusief, boeken, lesmateriaal en eenmalig inschrijfgeld van €. 150,-.

Algemene inhoud van de opleiding

1e jaar:

Tijdens het eerste jaar staan de basistechnieken en het praktisch oefenen daarvan centraal. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de spirituele ontwikkeling die gebaseerd is op de boeken van H.P. Blavatsky en A.A. Bailey. Dit is noodzakelijk omdat wij meer dan gewoonlijk gaan werken op zielsniveau, maar de aandacht toch gericht willen houden op het hier-en-nu in het huidige leven. Het ontdekken en verwerken van (ziels)problematiek en oude trauma’s die zowel uit het verleden als vanuit je vanuit je huidige leven kunnen stammen worden onderzocht en opgelost. Incarnatie, conceptie, zwangerschap, geboorte, kinderjaren en verdere leven komt uitgebreid aan bod. Uiteraard ga je ook op onderzoek uit in je eigen leven. 

Na dit jaar ben je in staat om zelfstandig sessies te geven en een cliënt te begeleiden.

 2e jaar:

In het tweede jaar is er een belangrijke verdieping van de lesstof uit het eerste jaar en worden de lessen intensiever en  komen er vorige levens aan bod. Reïncarnatie en  Zielskunde, de evolutie van de ziel en haar ontwikkelingsfasen komen uitgebreid(er) aan bod. We gaan werken met ieders zielsgeschiedenis en huidige levensthema’s. De rode karmische draden in je leven. Het uitwerken en transformatie staat dan centraal.

3e jaar:

Het derde jaar staat in het teken van het verbreden van eerder opgedane kennis en nieuwe aanvullende technieken. De Zielsregressie en de LBL-technieken van Michael Newton komen uitgebreid aan bod. Elke student gaat zich verdiepen in een specifiek thema of bepaalde problematiek die zelf gekozen wordt, gaat dat vervolgens onderzoeken op het theoretische en praktische gedeelte en schrijft daarover een eindscriptie.

Vraag de studiegids aan door te mailen naar [email protected] 

Na de opleiding

Samskara leidt op tot het diploma Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatietherapeut. Met het diploma van deze driejarige opleiding kun je lid worden van een Kiwa erkende beroepsopleiding.

Na de opleiding ben je in staat zelfstandig een professionele praktijk te runnen als zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapeut.

Meld je aan voor de open dag 

Heb jij interesse in deze opleiding en wil je meer weten?  Kom dan naar een van de open dagen. In 2024 zijn op de volgende data open dagen gepland:15 juni, 13 juli, en 7 september. Tijdens deze open dagen vertel ik je graag meer over de opleiding Zielsgerichte regressie- en reïncarnatie therapie en kun je zelf een gratis regressie ondergaan. De open dagen zijn van 10:00 tot 16:00. Lunch kun je zelf meebrengen of je kunt in het dorp lunchen.

Wil je hier bij zijn? Meld je aan door te mailen naar [email protected] en maak € 27,- over op NL52ASNB 8832 7691 07  tnv W.M. Merlijn-Hermkens te Loenen gld. Zodra er betaald is, ontvang je een bevestiging van jouw aanmelding voor de open dag.