Praktische informatie opleiding

Zielsgerichte regressie- en reïncarnatie therapie opleiding

De zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie opleiding is een 3-jarige opleiding waarin je wordt opgeleid tot volwaardig therapeut die cliënten kan helpen bij trauma’s, familieproblematiek, innerlijk kind werk en vele andere thema’s, al dan niet ontstaan in een vorig leven.

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een therapeut (in wording) en wil jij anderen helpen om persoonlijk en spiritueel te groeien? Met deze vernieuwde therapievorm werk je met jouw cliënt aan de krassen op de ziel die in een vorig leven of huidige leven zijn opgelopen en nog steeds doorwerken in de realiteit van hier-en-nu.

Deze opleiding is zowel geschikt voor therapeuten die werkzaam zijn in de reguliere of holistische gezondheidszorg. Maar ook voor iedereen die (nog) geen therapeut is, maar wel spiritueel gericht is en mensen wil helpen om problemen op te lossen en spiritueel te groeien.

Vraag de studiegids aan door te mailen naar info@samskara.nl 

Toelatingseisen

Je hoeft niet perse al therapeut te zijn om deze opleiding te volgen. Het belangrijkste is dat je interesse hebt voor het vak. Wel hanteren we de volgende toelatingseisen.

  • Je hebt een open dag van de opleiding bijgewoond
  • Je hebt een intakegesprek gehad
  • Je hebt zelf een regressiesessie ondergaan (dit komt aan bod tijdens de intake)

Maar het belangrijkste is een ruime levenservaring, in- en aanvoelend vermogen en emotionele stabiliteit, met daarnaast een ruime geest. We vragen een professionele houding waarbij verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid het belangrijkst is.

Zit je zelf nog een therapeutisch traject? Dan zal tijdens de intake besproken worden of je al kunt beginnen of dat je nog beter een jaartje kunt wachten met de opleiding. 

Studielast, locatie, startdata en kosten

De opleiding duurt 3 jaar en is gemakkelijk te combineren naast een baan. Per jaar zijn er 12-16 lesdagen op locatie. De lessen zijn op zaterdag van 10:00 – 17:00 in het conferentiecentrum Bosoord in Loenen (gemeente Apeldoorn). 

Daarnaast wordt er verwacht dat je ongeveer 3 a 4 uur per week besteed aan zelfstudie. 

De eerstvolgende startdatum is 26 november 2022. Elk jaar start er weer een nieuwe groep studenten, mits er genoeg aanmeldingen zijn.

De studiekosten bedragen € 2.355,- per jaar, exclusief lesmateriaal en eenmalig inschrijfgeld van € 150,-.

Algemene inhoud van de opleiding

1e jaar:

Tijdens het eerste jaar is de aandacht gericht op het huidige leven, het zien en verwerken van problematiek en trauma’s die mogelijk zijn opgelopen tijdens de conceptie, zwangerschap, geboorte, kinderjaren en verdere leven. Uiteraard ga je ook op onderzoek uit in je eigen leven. 

Na dit jaar ben je in staat om zelfstandig sessies te geven en een cliënt te begeleiden.

 2e jaar:

In het tweede jaar is er een belangrijke verdieping van de lesstof uit het eerste jaar en komen vorige levens aan bod. Reïncarnatie en kennis van de ziel en haar ontwikkelingsfasen. We gaan werken met ieders zielsgeschiedenis en huidige levensthema’s. De rode draden in je leven. Het uitwerken en transformatie staat dan centraal.

3e jaar:

Het derde jaar staat in het teken van het verbreden van eerder opgedane kennis en nieuwe aanvullende technieken. Elke student gaat zich verdiepen in een specifiek thema of bepaalde problematiek die zelf gekozen wordt, gaat dat vervolgens onderzoeken op het theoretische en praktische gedeelte en schrijft daarover een eindscriptie.

Vraag de studiegids aan door te mailen naar info@samskara.nl 

Na de opleiding

Samskara leidt op tot het diploma Zielsgerichte Regressie- en Reïncarnatietherapeut. Met het diploma van deze driejarige opleiding kun je lid worden van een Kiwa erkende beroepsopleiding.

Na de opleiding ben je in staat zelfstandig een professionele praktijk te runnen als zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapeut.

Meld je aan voor de open dag op 27 augustus

Heb jij interesse in deze opleiding en wil je meer weten? Meld je dan gratis aan voor de open dag op 27 augustus a.s. in Loenen (GLD) via het onderstaande formulier. Wil je alvast meer informatie? Vraag dan de gratis studiegids op door te mailen naar: info@samskara.nl 

Aanmeldformulier open dag