Wat is zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie?

Samskara regressie therapie naar vorige levens

Wat is het?

Zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie is een therapievorm met een geheel eigen en toegepaste methode waarbij de oorzaak van een probleem centraal staat. 

Vanuit jouw hulpvraag gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. Dit doen we door in jouw onderbewustzijn te duiken, zodat oude emoties en ervaringen naar boven komen. Vaak zijn dit gebeurtenissen uit je jeugd, maar het kunnen ook ervaringen zijn van (voor)ouders of trauma’s uit een vorig leven. 

Op deze manier los je problemen bij de kern op. Het is geen praat- of gedragstherapie maar een inzicht gevende en bevrijdende therapie. 

Het doel van een sessie is emotionele bevrijding, lichamelijke verlichting, mentale opluchting en spirituele groei. Na een sessie zie je de samenhang tussen ervaringen uit je verleden en moeilijkheden van nu. 

Je bepaalt zelf waar je aan wil werken. Jij maakt als het ware je eigen behandelplan. Je onderbewuste wijst je de weg en haalt beelden, ervaringen en indrukken naar boven die gekoppeld zijn aan oude overtuigingen, vragen of moeilijkheden die je huidige leven kleuren. 

Of je nu wel of niet gelooft in vorige levens of reïncarnatie is onbelangrijk voor het succes van de sessie. Er wordt alleen gewerkt met de ervaringen en gevoelens die tijdens een sessie naar boven komen. Deze beladen energie is vast gaan zitten in je mentale-emotionele- fysieke- en in je spirituele lichaam, en kan door mensen of omstandigheden getriggerd worden waardoor huidige problemen actief worden.

Hoe werkt het?

Een sessie begint met een voorgesprek om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Ik werk daarbij met een intake waarbij we je spirituele horoscoop bespreken, zodat patronen uit dit leven en vorige levens duidelijker worden. 

Lees hier meer over mijn werkwijze.

Daarna neem je plaats op de bank, je sluit je ogen en de sessie begint met jouw hulpvraag als startpunt. Zodra je ligt ervaar je bepaalde gedachten, gevoelens, indrukken, beelden of lichamelijke gewaarwordingen. Het belangrijkste is dat je je intuïtie volgt. De eerste indruk is de juiste! Ik stel vragen, geef instructies en begeleidt je naar een herbeleving toe. Ik volg als het ware jouw verhaal en reageer op je ervaringen. 

Tijdens de sessie kun je allerlei zintuiglijke sensaties ervaren. Beelden, lichamelijke reacties zoals bijvoorbeeld koude of warmte gewaarwordingen, je kunt geluiden horen, kleuren zien, smaak ervaren en soms bepaalde geuren ruiken. Alles is mogelijk en niks is gek.

Je bent tijdens de sessie in een lichte trance, maar je blijft er wel degelijk bij met je bewustzijn. Je maakt alles heel bewust mee en voelt en weet tijdens de sessie dat je op de bank ligt. 

Na de sessie voel je je vaak ontspannen, licht en wellicht ook wat moe. Je hebt tijdens de sessie een hoop emotie en spanningen losgelaten.

Voor wie is het geschikt?

In principe is deze therapie geschikt voor iedereen met een gezonde intelligentie. Jouw bijdrage en verantwoordelijkheid is de belangrijkste inzet. Als therapeut draag ik de verantwoordelijkheid om de sessie deskundig en met respect en liefde te begeleiden. De therapie is ongeschikt voor geestelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen waarbij verbale communicatie onmogelijk is.

Wanneer is regressie- en reïncarnatietherapie behulpzaam?

In principe kan elk probleem behandeld worden. Hieronder de meest voorkomende problemen waarbij deze therapie succesvol kan werken:

 • angststoornissen
 • borderlineproblematiek
 • burn out
 • bipolaire stoornis
 • bindingsangst
 • cvs (chronische vermoeidheid)
 • chronische stress
 • depressies
 • eenzaamheid
 • emotionele problematiek
 • voedings/eetproblemen
 • fobieën
 • fysieke klachten zonder medische oorzaak
 • migraine
 • mishandeling (geestelijk en lichamelijk)
 • onverwerkte kind ervaringen
 • oorlogstrauma
 • paniekaanvallen
 • PTSS: posttraumatische stressstoornis
 • relatieproblemen
 • rouw en verliesverwerking
 • slaapproblemen
 • trauma verwerking – verkrachting of andere
 • vernederende ervaringen
 • verlatingsangst

Misschien heb je geen problemen of ervaar je niet een specifieke klacht maar wil je werken aan je persoonlijke en spirituele groei? Ook daarbij is zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie heel waardevol. Je leert jezelf beter kennen, je maakt contact met je ziel en ontdekt welke onverwerkte ervaringen en emoties je misschien toch nog met je meedraagt uit dit leven, maar meestal uit een vorig leven. 

Resultaat van regressie- en reïncarnatietherapie

terug naar vorig leven

Na een aantal sessies ontstaat er een toegenomen helderheid, zelfinzicht, meer begrip voor medemensen en bevrijding van het probleem. Op emotioneel niveau komt er innerlijke kalmte, zelfacceptatie, meer zelfvertrouwen, beter kunnen uiten van verdriet of boosheid, maar ook beter kunnen genieten. Lichamelijk gezien verdwijnen de spanningen en kwaaltjes die een psychische oorzaak hadden. Hoewel veel mensen soms jarenlang voor hun klacht werden behandeld, verdwijnen de klachten bij meer dan de helft van de cliënten na regressietherapie geheel of bijna helemaal, terwijl een kwart verbetering ervaart na een aantal sessies.

“Na mijn sessie met Hermine heb ik meer helderheid en duidelijkheid over de klachten waar ik mee worstelde. Ik ervaar meer rust en ontspanning en kan op een luchtige manier kijken dingen die eerder zwaar aanvoelde.” – Christa

Wat is het verschil met reguliere geestelijke gezondheidszorg?

De reguliere hulpverlening werkt doorgaans symptoomgericht en richt zich op het verhelpen en bestrijden van symptomen. Regressie- en reïncarnatie therapie gaat een stap verder en gaat op zoek naar de oorzaak van symptomen.

De zielsgerichte vorm hiervan, waar ik mee werk, gaat nog een stap verder en werkt niet alleen op persoonlijkheidsniveau, maar vooral op zielsniveau. Dit houdt in dat je tijdens een sessie niet alleen kijkt naar gebeurtenissen uit dit leven, maar ook uit vorige levens. 

Deze therapie is er dus op gericht om problemen, bepaalde thema’s en/of trauma’s die vastzitten in je zielslichaam en die jouw beletten spiritueel te groeien, op te sporen, te healen en met wortel en tak uit te roeien.

Deze overtuigingen hebben zich vast gezet in je onderbewuste en steken te pas en te onpas de kop op. De oorzaak is vergeten maar kan via regressie opgespoord en geheeld worden.

Vragen?

Heb je vragen over zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie of wil je een intake inplannen? Neem dan contact met me op.