Structuur en huiswerk belasting opleiding zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie

De 3-jarige opleiding bestaat gemiddeld genomen uit 12-16 dagen per jaar. Elk jaar dienen er bepaalde certificaten behaald te worden om naar het volgende jaar door te kunnen stromen. Elk certificaat kan in een opvolgend jaar alsnog behaald worden en blijft geldig tot 2 jaar na datum van uitgifte. 

Structuur van de opleiding 

  • In het eerste jaar zijn de lessen gebaseerd op veelzijdige vakkundige en spirituele theorie en praktische toepassing van het geleerde. Uiteraard ga je ook op onderzoek uit in je eigen leven tijdens de verplichte leertherapie. Je maakt elk jaar een scriptie over een zelfgekozen onderwerp. Na dit jaar ben je in staat om zelfstandig sessies te geven en een cliënt te begeleiden tijdens procestherapie. Zelf wordt je begeleid in je eigen processen tijdens leertherapie. 
  • In het tweede jaar wordt de basis uitgebreid en verdiept, komen er nieuwe technieken aan bod en ga je zelfstandig sessies geven met eigen cliënten. De nadruk komt meer te liggen op je eigen zielsgerichte ontwikkeling en die van je cliënt. Er zijn regelmatig toetsen en mentorgesprekken waarbij zelfevaluatie en de voortgang van iedere student aan bod komt. Je maakt een scriptie over een zelfgekozen onderwerp.
  • In het derde jaar zal de praktijk steeds meer aan bod komen, zijn er weer toetsen, examens, mentorgesprekken en zelfevaluatie. Inhoudelijke specialisaties en bijzondere sessies reiken je een persoonlijke verdieping aan, maar geeft je ook de verdieping die je nodig hebt om een breed scala aan problemen en cliënten te begeleiden. Je maakt een eindscriptie over een zelfgekozen onderwerp.
  • Tijdens de gehele opleiding biedt Samskara je ruim voldoende lesuren en supervisie zodat je na het behalen van je diploma met hernieuwde levenslust en vol zelfvertrouwen aan de slag kunt als deskundig en zelfstandig therapeut. Na afloop van de opleiding kun je je aansluiten bij een Kiwa-erkende beroepsvereniging.